E-bøker
Lier kommune


Riktig introduksjon til nyansatte er avgjørende for en god oppstart. Tibe har sammen med Lier kommune utviklet kommunens introduksjonsprogram for nyansatte.

Read more

Som ny arbeidstaker i Lier kommune trenger man å få grunnleggende informasjon og svar på hvem, hva og hvor. Med bakgrunn i dette ble det utviklet to nettbøker med introduksjonsprogram henholdsvis for ledere og medarbeidere, selv om den fundamentale informasjonen er den samme.

Oppgave

Lier kommune har 1500 medarbeidere som sammen yter et vidt spekter av tjenester med høy faglig og etisk kvalitet. Hvert år ansettes mange nye ansatte innen ulike stillinger og profesjoner i kommunen. Vår oppgave var å komme opp med et verktøy som ga disse en god introduksjon til den nye arbeidsplassen.

Skjermdump fra e-bøkene til Lier kommune

Løsning

Vi startet prosessen med å analysere innholdet i introduksjonsprogrammene til kommunen. Hvilken informasjon er det viktig å få som ny arbeidstaker i Lier kommune? Tanken var å lage mer enn bare et introduksjonsprogram, vi ønsket nemlig å lage et oppslagsverk som kunne benyttes gjennom hele arbeidsforløpet. Vi fant raskt ut at e-bøker kunne svare på hvem, hva og hvor på en effektiv og god måte, samtidig som det var konkret og informativt gjennom bruken av både tekst, bilder og interaktive funksjoner.

E-bøkene ble utviklet i to versjoner. En for nye ledere, og en for nye medarbeidere. Hovedinnholdet og fundamentet er det samme, men som leder får man visse ansvarsområder som var viktig å presisere i en egen lederutgave.

For å få folk til å lese introduksjonsprogrammet var vi avhengig av en visuelt tiltrekkende løsning. Profilmanualen til Lier kommune ble lagt til grunn når design og visuelt arbeid skulle igangsettes. Med en tydelig Lier kommune-identitet og gode bærende bilder ble e-bøkene både tiltrekkende og leservennlige.

Selve e-bøkene valgte vi å utvikle gjennom en digital publiseringsløsning i InDesign, ettersom Lier kommune ikke ønsket en teknisk krevende løsning. Samtidig ønsket de interaktive og brukervennlige funksjoner for å få frem ulike deler av innholdet i bøkene. Den tekniske løsningen ga oss muligheten til å legge til ulike interaktive felter som gjør at leseren kan navigere mer aktivt gjennom publikasjonen. Løsningen ble deretter optimalisert for bruk på desktop, etter kommunens eget ønske.

Skjermdump fra e-bøkene til Lier Kommune

Resultat

Lier kommune er godt fornøyd med e-bøkene, og ville høsten 2018 starte prosessen med å utvikle en tredje versjon. E-bøkene har gjort det mulig å sette kommunens introduksjonsprogram i system, og sikrer at alle nyansatte får godt forankret informasjon i sin oppstartsperiode.

Besøkstall fra mai 2017 til dags dato viser at 1013 nye ansatte har besøkt introduksjonsprogrammet for nye medarbeidere, mens 350 nye ledere vært inne i e-boken for ledere.

Sammen med Lier kommune har vi bidratt til å gjøre veien fra nyansatt til trygg arbeidstaker så kort og ikke minst så trygg som mulig.

Team

– Rådgiver/prosjektleder

Steven Amdal – AD/illustratør

Karoline Høyem – Grafisk designer

Steven Amdal

Steven Amdal

Art Director

+47 907 13 807

Karoline Høyem

Karoline Høyem

Senior designer

+47 916 80 256

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.