Produktdesign
Aass Bryggeri


Alkoholloven begrenser markedsføringen av øl og andre alkoholholdige drikker. Derfor er det viktig for Aass Bryggeri å gjøre Aass-produktene attraktive og salgsutløsende i butikk gjennom godt design.

Read more

Aass Bryggeri er Norges eldste og største norskeide bryggeri, og definitivt en av Drammens mest kjente merkevarer. Siden 2012 har TIBE Drammen fått jobbe med utviklingen av denne stolte merkevaren og bidratt med design av flasker og etiketter m.m.

Designprosess aass produktdesign 1

Oppgave

Alkoholloven begrenser markedsføringen av øl og andre alkoholholdige drikker. Derfor er det viktig å gi alle Aass-produktene et helhetlig og lett gjenkjennelig design med Aass som tydelig avsender på all emballasje. Bryggeriet ønsket produkter med egenart, samtidig som de ville holde seg innenfor tradisjonelle løsninger innen bryggeridesign.

Aass ønsket i tillegg å øke bevisstheten om de forskjellige produktene, og i større grad koble øl med mat. I 2014 gikk det tradisjonsrike drammensbryggeriet over til gjenvinningsflasker, og i den forbindelse fikk vi også i oppdrag å designe den nye 0,33 l Aass-flasken. Vi ønsker å befeste Aass’ posisjon som Norges eldste bryggeri og produsent av «Norges beste øl», i et marked med stadig flere konkurrenter og bevisste kunder.

Aass logo på blått glass

Løsning

TIBE har laget designet til de fleste av Aass sine 0,33- og 0,5 l ølbokser med tilhørende shrink, kurver, trau og esker. Her har vi laget en tydeligere serietilhørighet av det klassiske øl-sortimentet. I dette finner du både Pilsner, Fatøl, Classic, Ipa, Bayer, Weizen, Pale Ale og Stout. For disse valgte vi klassiske øldesign og etiketter som inspirasjonskilde, med tydelig logo og en flott medaljong av grunnlegger P. Ltz. Aass. Historien som fortelles på baksiden bygger opp under fortellingen om Aass som Norges eldste bryggeri, og informasjon om smak, mat-anbefalinger, serveringstemperatur og glass øker bevisstheten om produktene og vitner om kvalitet.

Aass design. Øl-bokser. Pilsner, fatøl, bayer, classic, pale ale, weizen og stout. Lite bilde.

Aass øl lager

I tillegg har vi laget sesongpregede produkter som juleøl, sommerøl og øl for underleverandører som krever egne løsninger. Aass Uten-serien, for det alkoholfrie markedet, er behandlet som en egen merkevare slik at den (med litt modifisering) kan markedsføres uten å komme i konflikt med den strenge markedsføringsloven for alkohol.

Vi har også designet selve den nye Aass-flasken, helt fra idé til fiks ferdige flasker med tilhørende front-, hals- og bak-etiketter og kork. Her var det mange hensyn å ta før flasken fikk plass i hyllene og kan stå duggfrisk på bordet – en meget interessant og lærerik reise!

Aass produktdesign. Design/etiketter. Bayer, Pilsner, Weizen, Pale ale, Bock, IPA, Premium

Produktbilde Aass pilsner

Resultat

Både boksdesignet og flaskene har blitt godt mottatt i markedet. Aass-produktene finner du nå over hele landet, både i dagligvarebutikker, på Vinmonopolet og på restauranter. Flere av produktene opplevde en salgsøkning, og ett produkt hadde en økning på nærmere 400 % ved overgang til ny emballasje. Det resultatet er vi veldig stolte av, og det tror vi Aass også er!

  • Produktbilde Aass uten original.
  • Aass pilsner
  • Aass Ølbryggeri kran
  • Aass kjeller ølbryggeri

Team

Alexander Helberg – Grafisk designer

Steven Amdal – Art Director

Øivind Halvorsen – Prosjektleder

Alexander Helberg

Senior designer

+47 995 95 110

Steven Amdal

Steven Amdal

Art Director

+47 907 13 807

Øivind Halvorsen

Øivind Halvorsen

Kundeansvarlig og rådgiver

+47 908 74 535

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.