TIBE Drammen presenterer Andreas Wilthil

Av TIBE Drammen | Web | 27.04.2021 | Del på Facebook

Hils på Andreas: Vår dyktige UX-designer

En kjernekar er tilbake! Denne fyren har flere av oss hatt gleden av å jobbe med tidligere, og endelig er Andreas Wilthil (49) tilbake som UX-designer i TIBE Drammen.

Savnet humoren 

Vi tar det viktigste først: Andreas har vokst opp i elvebyen og heier på Godset. Nå bor han med kone, to barn og hunden Storm i Drammen.  

Han startet sin reklamekarriere i TIBE for over 20 år siden, og har siden jobbet med UX, digitalt design og webutvikling for en lang rekke lokale og nasjonale bedrifter. De siste årene jobbet han med programvare-design i et lokalt software-selskap, men kjente på byråsavnet.

– Å jobbe med software-design er interessant og lærerikt, og man får muligheten til å følge livssyklusen til et produkt over lang tid. Men jeg savnet kundekontakten, miljøet, humoren og tempoet man gjerne har i byrå. 

Et tilfeldig møte på byen avgjorde fremtida 

Før Andreas begynte i reklamebyrå, jobbet han med salg i Drammensregionen. På fritida lærte han seg å designe og sette opp egne nettsider, og etter hvert produserte han en del nettsider ved siden av jobben, for venner og bekjente. Det var derimot et tilfeldig møte på byen som fikk ham inn i reklamebransjen: 

– På byen i Drammen kom jeg i prat med en person som jobbet i TIBE, og jeg fortalte vedkommende at jeg ønsket å jobbe med webdesign. Tilfeldighetene ville ha det til at TIBE var på utkikk etter en webdesigner akkurat da. 

“Don’t make me think” 

Andreas brenner for brukersentrisk design, og målet er at brukeren skal slippe å tenke seg om to ganger, eller måtte endre motivasjonen underveis.

– En god, digital brukeropplevelse er for meg at brukeren slipper å gjøre samme ting flere ganger, eller at noe stopper eller endrer tenkt prosess. Alt skal flyte naturlig.

UX handler om å hele tiden forenkle brukeropplevelsen.

Selv om Andreas primært skal jobbe med webdesign og UX, er han svært opptatt av de visuelle elementene på en nettside, og hvordan samspillet mellom visuelt design og brukersentrisk design utgjør totalopplevelsen.  

Den første tiden tilbake i TIBE har han benyttet til å etablere et velutprøvd prosessløp for UX-design. Med en iterativ tilnærming tas alle stegene i en prosess hensyn til for å unngå store kostnader senere i prosessløpet.  

– UX handler om å hele tiden forenkle brukeropplevelsen. Fremover vil det i større grad benyttes enda smartere funksjonalitet, samt økt bruk av kunstig intelligens.  Minimalistisk design uten forstyrrende elementer vil fortsette å være en trend for å lage skikkelig gode nettsider.   

Har du en drømmekunde? 

– Det må i så fall være en større aktør innen e-commerce. Når alt er enkelt å måle, er det også enkelt å gjøre gjennomtenkte og gode strategiske valg.   

En skogens mann 

Skal du være på «godsida» med Andreas, bør du vite at han er en skogens mann. Når Andreas ikke er på jobb er han nemlig lidenskapelig opptatt av fuglejakt og fluefiske. Drømmeturen er en fluefisketur til New Zealand, men som i følge han selv kanskje er mest aktuelt når han blir pensjonist.  

Har du lyst til å høre mer om hva Andreas Wilthil kan gjøre for deg og dine nettsider? Ta kontakt på mail: andreas.wilthil@tibedrammen.no  

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.