Tilgjengelighetserklaering_universell-utforming_bilde

Av TIBE Drammen | Informasjon | 20.11.2020 | Del på Facebook

Tilgjengelighets-erklæring – nytt krav til nettsider

Tilgjengelighetserklæring er krav som blir stilt til din nettside. Med stadige endringer, og større krav er det ikke lett å følge med. Se hvordan vi i TIBE kan bistå deg med å få på plass alle kravene i tilgjengelighetserklæringen.

Skap en trygg nettside med tilgjengelighetserklæring

Det stilles stadig større krav til en nettside, og tilgjengelighetserklæringen er en av de. Det er derimot ikke alltid lett å forstå hva disse innebærer. Derfor startet vi i TIBE allerede i 2017, å sette søkelys på lovkrav til digitale løsninger. Vi var tidlig ute med å tilby veiledning på GDPR og personvern for våre kunder.

I dag ser vi at nær sagt alle løsninger har en form for personvernerklæring. Vi i TIBE var også tidlig ute med å ta tak i universell utforming og krav til tilgjengelighet.

Siste skudd på stammen her er nå krav om en tilgjengelighetserklæring på nettsiden. Dette er en del av EUs webdirektiv (WAD) som snart gjelder i Norge.

Universell utforming

I Norge skal alle nettsider (og apper) være universelt utformet fra 1. januar 2021.

Vi i TIBE skrev i 2018 om bakgrunnen for universell utforming, kort om loven og de kommende kravene fra EU som baserer seg i stor grad fra standarden WCAG 2.1.

I tillegg til de visuelle, funksjonelle og tekniske kravene WCAG 2.1 gir, stilles det også større krav til kundens bevissthet rundt dette. Det er her tilgjengelighetserklæringen kommer inn i bildet.

Hvordan få på plass en tilgjengelighetserklæring?

Du som er eier av en nettside, skal allerede i dag vite om din nettside (eller app) oppfyller krav til universell utforming. Visste du egentlig det?

Digitaliseringsdirektoratet (som består av tidligere Altinn, Direktoratet for forvaltning og ikt, samt deler av fagmiljøet for informasjonsforvaltning) utvikler nå en løsning for å lage en tilgjengelighetserklæring for allmennheten. En slik løsning, når den blir klar, krever at du allerede vet en del om din nettside.

Vi i TIBE kan allerede i dag bistå dere i dette arbeidet, slik at du raskt får dette på plass.

Det handler om å skape trygg og god nettside for alle

Enten det gjelder personvern, håndtering av cookies eller om nettsiden oppfyller krav til tilgjengelighet, så er målsetningen om å skape en god og trygg nettside for alle. Det lønner seg i lengden, både med tanke på omdømme og får å skape resultater. Alt handler om å sette kundene i fokus og inkludere alle på en trygg måte – det blir det bra business av!

TIBE hjelper deg med tilgjengelighetserklæringen!

Vil du være med å skape et digitalt inkluderende Norge, men trenger hjelp? Vi i TIBE har som sagt lang erfaring, og våre drevne ansatte kan det de driver med. Ikke nøl med å kontakte oss på mail så hjelper vi deg gjerne.


Les også:

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.