Samarbeidspartnerne til grunderhuset i SporX Drammen

Av TIBE Drammen | Aktuelt | 28.05.2021 | Del på Facebook

TIBE med som samarbeidspartner i gründerhuset i SporX

Gründerhuset i SporX skal bli et helt unikt senter for innovasjon og entreprenørskap i Drammen.

Om et halvt år, i desember 2021 åpner det nye gründerhuset i Drammen. Bygget skal bli en innovasjonshub for entreprenørskap og gründervirksomhet i regionen. Her skal man kunne møte likesinnede gründersjeler i tillegg til et godt representert støtteapparat fra næringslivet, for å skape et kreativt miljø som satser på de beste ideene.

Gründerhuset, som er et av tiltakene i Næringsvekst 2020, vil bli kraftsenteret i omstillingen av regionens næringsliv. Det skal bli en arena der gründere samles i et miljø med vekt på kreativitet og kommersialisering av forretningsideer.

– Målet er å utvikle et økosystem der eksisterende bedrifter, gründere og finansinstitusjoner samarbeider tett med myndighetene og regionens ledende utdannings- og forskningsmiljøer, uttaler lederen av styringsgruppa for Næringsvekst 2020, Rune Kjølstad.

Lokale krefter går sammen

Etter at den tidligere utvikleren av gründerhuset i Drammen, MESH/The Creators Community falt ut grunnet Covid-19-pandemien, har lokalt næringsliv satt seg sammen for å gjennomføre den spennende satsingen på et gründer- og innovasjonssenter med topp plassering ved jernbanestasjonen i Drammen.

TIBE Drammen går inn som samarbeidspartner med en plass i styret i det nye gründerhuset. I tillegg til TIBE Drammen, skal flere rådgivningstunge og erfaringssterke lokale bedrifter, som Næringsforeningen i Drammensregionen, Universitetet i Sørøst-Norge, DNB, Glitre Energi, SpareBank 1 i Sørøst-Norge og Formuesforvaltning i Drammen blir med som samarbeidspartnere i det nye gründerhuset.

Alle disse har tidligere erfaring med gründervirksomhet og oppstartsbedrifter, og vil kunne bidra med både kunnskap, råd og bistand til nyetablerte entreprenører som satser i Drammen.

Her kommer Drammens gründerhus. Leder av styringsgruppa for Næringsvekst 2020, Rune Kjølstad (i forgrunnen) ønsker velkommen og presenterer samarbeidspartnerne. Fra venstre daglig leder Vetle Hanssen Brevik i Tibe Drammen, arbeidslivskoordinator Trond Ingar Østgaard ved Universitetet i Sørøst-Norge, banksjef Bodil Buch i DNB, konsernsjef Pål Skjæggestad i Glitre Energi, prosjektleder Reidun Haaland i Vestaksen Eiendom, gründeransvarlig Bente B. Hogganvik i Sparebank1BV, direktør for transport og samferdsel Ann-Kristin Skarbøvig i Sopra Steria og daglig leder Fredrik R. Steiner i Formuesforvaltning Drammen. (Foto: Steven Amdal)

Daglig leder med egen gründererfaring

Daglig leder i TIBE Drammen, Vetle Hanssen Brevik, jobbet tidligere som Head of Marketing i startup-selskapet Douchebags. Der hadde han blant annet ansvar for produktinnovasjon, og kjenner godt til utfordringene og mulighetene i en gründerbedrift. Douchebags er et selskap som også kom ut fra MESH-miljøet i Oslo.

– Nå ser vi frem til å kunne hjelpe gründerbedrifter med det vi i TIBE brenner for, nemlig markedsføring og kommunikasjon som har målbar effekt.

Fantastisk beliggenhet med bærekraft i fokus

Det nye gründerhuset vil bli plassert i første etasje i det nye massivtrebygget, SporX, som holder til i Dr. Hansteins gate 13 på Strømsø. Bygget har som mål å bli Nordens mest bærekraftige kontorbygg, og er plassert rett ved togstasjonen i Drammen. Med en sterk miljøprofil og unik plassering, gjør det bygget til et av de mest ettertraktede kontorlokalene i hele regionen.

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.