Vi er Miljøfyrtårn-sertifisert

Av TIBE Drammen | Aktuelt | 25.03.2021 | Del på Facebook

Vi er stolt Miljøfyrtårn!

TIBE Drammen har siden 2013 vært stolt Miljøfyrtårn, og vi er glade for å bære tittelen i minst tre år til.

Selv om man som oftest ser oss i rødt, er vi grønne når det gjelder. Vi har i mange år jobbet målrettet med tiltak som gir miljøvennlig drift og et godt arbeidsmiljø, og er stolte av å kunne smykke oss med den gjeve tittelen Miljøfyrtårn-sertifisert også i de tre neste årene.

Hva betyr egentlig Miljøfyrtårn?

Miljøfyrtårn er et digitalt sertifiseringssystem med verktøy for bedrifters miljøprestasjoner.For å bli sertifisert Miiljøfyrtårn-bedrift må man oppfylle bransjespesifikke kriterier innen blant annet:

  • Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
  • Arbeidsmiljø
  • Bærekraft
  • Innkjøp
  • Transport
  • Avfall og kildesortering

Sertifiserte bedrifter får en totalscore innen de nevnte punktene, i tillegg til at man kan se konkrete miljøavtrykk for hver enkelt bedrift. 

TIBE-logo på grønne blader

Hva gjør TIBE for miljø og bærekraft?

I 2013 ble vi Miljøfyrtårn-sertifisert for første gang. Siden den gang har vi hatt en bevisst holdning til og faste retningslinjer rundt blant annet innkjøp, avfallshåndtering, papirbruk, energibruk, utslipp til luft og vann, transport og valg av trykkerier. Som reklamebyrå har vi en direkte påvirkningskraft overfor både ansatte og kunder. Derfor er vi nøye i valget av leverandører og samarbeidspartnere innen eksempelvis print, energi og transport.

Vi skal skape et trivelig og
sikkert arbeidsmiljø for alle ansatte
.

TIBE Drammen har en miljøpolicy og handlingsplan hvor det viktigste målet er at vi skal skape et trivelig og sikkert arbeidsmiljø for alle ansatte. Vi skal benytte oss av miljøsertifiserte leverandører, sørge for at alle ansatte er bevisste på eget energiforbruk, at 40 % av alt avfall kildesorteres, samt at vi samarbeider tett med gårdseier om miljøvennlig og energieffektiv drift av bygget.

I mars 2021 flyttet vi kontorene våre nærmere Drammen togstasjon. Nå bor vi bare 5 minutter unna kollektivknutepunktet i Drammen! Det bidrar til at alle ansatte i større grad kan benytte seg av kollektivtransport til og fra kundemøter, i tillegg til at vi oppfordrer alle som besøker oss om å velge tog, buss eller sykkel der det er mulig. Må man likevel velge bilen, har vi egne parkeringsplasser med lademuligheter for elbiler for både ansatte og kunder.

CO2-avtrykket til TIBE Drammen
TIBE Drammens CO2-utslipp i tonn for 2020. Tallet viser virksomhetens samlede utslipp på energiforbruk, transport og restavfall sammenlignet med fjoråret.

Vil du lese mer om Miljøfyrtårn? Her kan du se hva som skal til for å bli sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift.

Sustainable Brand Index 2021

I mars 2021 kom den siste rapporten fra Sustainable Brand Index om hvordan forbrukere opplever bedrifters bærekraftsatsinger. Sustainable Brand Index er Europas største merkevarestudie på bærekraft, og gir deg innsikt om hvorfor en miljøprofil er viktig og hvordan det påvirker forbrukers kjøpemakt. Vil du lese om de beste merkevarene på bærekraft i Norden?

Les og last ned rapporten her!

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.