Foto av filmfotograf Bendik Fjerding i TIBE Drammen

Av TIBE Drammen | Film | 24.09.2018 | Del på Facebook

Hils på Bendik – vår nye dyktige filmfotograf

Vi i TIBE Drammen satser stort på film og har ansatt den svært talentfulle filmfotografen Bendik Fjerdingstad (26).

Foto og video blir stadig viktigere i dagens digitale historiefortelling, og derfor er vi nå svært glade for å ha fått med oss en dyktig filmfotograf i gjengen som virkelig brenner for yrket sitt.

– Film er like mye en hobby som jobb for meg – det er en livsstil og en lidenskap. Skal du bli en god filmfotograf må du hele tiden oppdatere deg på den tekniske utviklingen i bransjen og følge med på trendene i forhold til hvilke stiler som gjelder. Jeg bruker derfor mye tid på sosiale medier for å se hva som slår an og hva som gjelder, og jeg har så å si alltid med meg et kamera, sier Bendik.

Utdannet ved Den norske filmskolen

Bendik gikk på utdanningsprogrammet Medier og kommunikasjon ved Akademiet videregående skole i Drammen med foto som spesialfag. Til tross for den store fotointeressen, var egentlig planene etter videregående en yrkeskarriere i Forsvaret, men en skade satte en stopper for det. Etter et besøk hos en karriereveileder, var resultatet fra testene krystallklare. Media var uten tvil veien for Bendik. Han fulgte veilederens råd, og det unge film- og fototalentet var kort tid etter én av seks som slapp gjennom nåløyet til et 3-årig bachlorstudie i dokumentarfilm ved Den norske TV-skolen på Lillehammer. I 2016 var han ferdigutdannet, og den faglig sterke 26-åringen har allerede opparbeidet seg mye erfaring fra filmbransjen. Før han kom til TIBE, har han blant annet fått solid jobberfaring fra Digitalradio Norge, Catapult Film og Godt Sagt. Og da han ble spurt om han var interessert i jobben som filmfotograf og fagansvarlig for film i TIBE Drammen, var han ikke i tvil om hva han skulle svare.

– Jeg kjente godt til TIBE og flere av de ansatte fra før. Gjengen i TIBE er motiverte og positive, og de tør å sparke i fra og ta sats. Jeg opplever oss som en stor produksjonsfamilie som både brenner for å gjøre hverandre gode og for faget. Jeg opplever også at alle ønsker å strekke seg langt for å levere det beste resultatet til kundene. Det liker jeg, sier drammenseren.

Jakter den gode historien

Bendik har allerede vært ute på flere oppdrag for TIBEs kunder og ser frem til enda flere.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye kundeoppdrag for TIBE. Filmproduksjon handler om å fortelle en historie visuelt, og jeg digger jobben med å tolke kundens ønsker i forhold til hvordan historien de ønsker å formidle kan fortelles med levende bilder. Målet er alltid å finne bildene som treffer og som forteller historien på en god og riktig måte.

Bendik har en imponerende evne til å fange og skape godt innhold gjennom linsa. Ta en titt på videoen under for å se noen av arbeidene hans:

Svært fornøyde med nyansettelsen

Daglig leder Mette Adamsen er veldig glad for nyansettelsen.

– Med Bendik på laget står vi i TIBE sterkere enn noen gang.

Video er et viktig satsningsområde for oss og sammen med de dyktige kreatørene vi allerede har, er jeg sikker på at vi kommer til å levere godt innhold for kundene våre i tiden som kommer.

– Jeg er veldig stolt av at et ungt talent av Bendiks kaliber kommer til oss!

Kreativ leder og art director, Finn Erik Johannessen, er også svært fornøyd med nyansettelsen som vil styrke det kreative teamet ytterliggere med tanke på film og bevegelig bilde.

– Med Bendik i teamet kan vi nå samle både konseptutvikling, produksjon av innhold og post-produksjon under ett og samme tak.

Dette gir oss et unikt kreativt eierskap til prosjektene våre fra start til mål.

Vi i TIBE Drammen ønsker Bendik hjertelig velkommen!


Les ogå:

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.