Foto av Håkon Hals Hellerud

Av TIBE Drammen | Kreativitet | 07.02.2019 | Del på Facebook

– Jeg stortrives som intern i TIBE Drammen

Hils på Håkon – vår dyktige intern fra Universitetet i Sørøst-Norge.

Håkon Hals Hellerud går siste året på bachelorstudiet i visuell kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, og siden januar i år har han hatt praksis hos oss i TIBE Drammen fire dager i uken. Han skal være fast intern ut april, og så langt har den talentfulle 23-åringen fra Vestfossen funnet seg godt til rette.

– Jeg stortrives her! Det er gøy og utfordrende, og uten tvil en helt annen hverdag enn å være student. Tempoet er høyere, og jeg må jobbe med flere prosjekter samtidig. Men jeg synes det er gøy å kjenne litt på tidspresset, og det er morsomt at det jeg gjør ikke bare er en skoleoppgave, men noe som faktisk skal brukes, sier han.

Tempoet er høyere, og jeg må jobbe med flere prosjekter samtidig.

Håkon Hals Hellerud.

Håkon er i dag deltakende part i flere av våre kreative team, og han får tett oppfølging både av mentor og grafisk designer Alexander Helberg, samt kreativ leder Finn Erik Johannessen. Målet er at Håkon skal få utvidet kunnskap ved å følge prosjekter og team tett i alt fra produksjon av film, interaksjonsdesign og design av nettsider, til produksjon av kreative kommunikasjonskampanjer.

Grafisk designer med blått hjerte

Håkon har allerede rukket å hjelpe til på jobber for kunder som Strømsgodset, Franzefoss, advokatfirmaet Dehn, Viafilm, Glitre Energi og Magnussen Spesialsko.

Han kjente godt til Strømsgodset fra før, ikke bare fordi han er en trofast Godset-supporter, men også fordi han i flere år har jobbet frivillig i medieavdelingen i klubben. Her har han blant annet jobbet med å skape innhold til Facebook-siden deres og video- og storskjermproduksjon. I tillegg har han ved siden av studiene gjort ulike jobber innen grafisk design for både Drammen Håndballklubb, Juleskurken og avisen Tips. Da den driftige studenten kunne velge mellom å gjøre en praksisoppgave på skolen eller finne en praksisplass i en bedrift i et halvt år, var han ikke i tvil om at han ville prøve seg ute i arbeidslivet.

– Jeg trives veldig godt på studiet, men da vi fikk det valget hadde jeg veldig lyst til prøve meg på ordentlig – og få et innblikk i hverdagen i et reklamebyrå. Jeg hadde hørt om TIBE gjennom kjente, og visste at dette var et av de store byråene i byen. Jeg kontaktet Mette, sendte arbeidsprøver og referanser – og heldigvis fikk jeg tilbud om praksisplass. Det er jeg veldig glad for.

Vil jobbe i Drammen

Håkon fullfører utdannelsen sin til sommeren, og da er han klar for å tre inn i arbeidslivet på fulltid.

Jeg har lyst til å finne meg en jobb i Drammen – aller helst i TIBE!

Håkon Hals Hellerud

– Jeg trives veldig godt i TIBE på grunn av et utrolig godt arbeidsmiljø med flinke og kjempetrivelige folk. Man bruker jo mye tid på jobben, så da er det viktig at man tilbringer dagene på sted det er fint å være og hvor man spiller hverandre gode.

Han er ikke i tvil om hva drømmeoppgavene vil være som grafisk designer:

– Det å få lage en profilmanual for en bedrift helt fra bunnen av hadde vært veldig gøy. I tillegg synes jeg produktdesign er svært spennende.

Satser på lokale talenter

Vi i TIBE samarbeider med Universitetet i Sørøst-Norge om å kunne tilby internship til studenter.

– Det er første gang vi tar inn en student hos oss, men Håkon har allerede blitt en naturlig del av gjengen. Han er faglig dyktig og bidrar positivt på ulike kundeprosjekter, i tillegg er det jo fint for oss å få inn yngre krefter som kan utfordre oss litt også. Vi har i samarbeid med Håkon satt noen mål for den perioden han skal være hos oss, slik at han får et riktig inntrykk av de ulike arbeidsoppgavene som dukker opp i et reklamebyrå. Det er veldig viktig for oss i Tibe å vise studenter som Håkon at det finnes gode muligheter for jobb i Drammen, vi vil jo gjerne beholde dyktige folk her i byen, sier daglig leder Mette Adamsen.


Les også:

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.