Iren Hope med TIBE-logoen bak

Av TIBE Drammen | Aktuelt | 06.05.2021 | Del på Facebook

Hils på Iren: Vår kreative og kloke innholdsmarkedsfører

Iren Hope (36) er en erfaren tekstforfatter som kombinerer kreativitet med både strategi og rådgivning. På fritiden er hun helst i naturen eller komponerer sitt eget pianostykke. Nå har hun startet som innholdsmarkedsfører i TIBE Drammen.

Hjem til Drammen

Iren har i mange år jobbet som tekstforfatter og freelance-journalist. Som 16-åring flyttet hun til Nordmøre og Kristiansund, og ble i 20 år. Der jobbet hun med å skape vekst for et titalls lokale bedrifter i blant annet sentrumsforeningen i Kristiansund, fikk to barn og etablerte til sist et eget firma hvor hun jobbet med å rendyrke kreativ tekst for fornøyde kunder. Så kalte plutselig Drammen, og hun dro med familien og flyttelasset tilbake til hjembyen. Iren er nemlig født i Drammen og oppvokst på Åsen i Mjøndalen. Nå har hun bosatt seg på Åssiden, nær Finnemarka.

– Når man har vokst opp på Østlandet, så er man Østlending i hjertet. Det er deilig å komme tilbake til hjembyen og se hvor mye den har utviklet seg!

Viktig å ha integritet i det man lager

Hope startet med innhold og tekst fordi hun likte den kreative delen av det: Det å skape noe som publikum synes var underholdende.

Mitt mål er å lage innhold som både er fengende, informativt og etisk forsvarlig.

Etterhvert ble også den kommersielle biten mer og mer interessant. I overgangen fra journalistikk til content marketing eller innholdsmarkedsføring, ble problemstillingen om etikk og ulike etiske praktiser rundt i bedriftene et viktig tema for Iren, og noe hun som alle andre i bransjen måtte ta stilling til.

– For meg er det viktig å ha integritet i det jeg lager for kunder. Mitt mål er å lage innhold som både er fengende, informativt og etisk forsvarlig.

Hun mener tekst og content marketing bør være en selvskreven del av markedsføringsplanen til alle bedrifter i 2021, ellers blir man hengende etter. 

– Innholdsmarkedsføring har i mange år vært definert som fremtidens markedsføring. Men nå er det bare markedsføring. Driver du ikke med det i dag, så er du ute av spill.

Hvem er drømmekunden?

– Får jeg skrive for kunder som gjør bra ting for verden blir jeg ekstra lykkelig!

Tar det piano

På fritiden er Iren en ivrig pianist, og foretrekker å komponere egne musikkstykker. Som 7-åring fikk hun sitt første piano og ble etterhvert skikkelig god. I ungdomsårene og den hektiske småbarnsperioden ble det pianopause, men da hun fylte 30 kjøpte hun et piano i bursdagsgave til seg selv. Tanken var da å lære klassiske stykker som Bach og Mozart, men da hun satt seg ned for å spille kom det noe helt annet ut. Plutselig begynte hun å komponere sine egne stykker.

Frister det med nydelige pianotoner til arbeidsdagen kan vi selvfølgelig anbefale å sjekke ut musikken hennes her!

Ser frem til å bli enda bedre kjent med Drammen

Selv om hun allerede har rukket å bo i Drammen i et helt år siden hjemkomsten, ønsker hun å bruke tida på å bli skikkelig godt kjent med byen igjen. Det siste året har hun, i tillegg til å drive på fjerde året eget freelance tekstforfatter-firma, jobbet i markedsavdelingen på Danvik Folkehøyskole.

– Selv om det er veldig gøy og man får mye erfaring av å drive sitt eget firma, gleder jeg meg til å kunne forholde meg til én timeplan og kunne være en del av en større kultur og faglig nettverk. Jeg ser veldig frem til å jobbe med den flinke gjengen i TIBE!

Har du lyst til å høre mer om hva Iren kan gjøre for deg? Ta kontakt på mail: iren.hope@tibedrammen.no

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.