Av TIBE Drammen | Foto | 14.02.2020 | Del på Facebook

Våre fem beste tips til å ta gode bilder med mobilkameraet

Trenger du å «uppe» gamet når det kommer til å ta bilder med mobilkameraet? Her får du våre fem beste tips fra vår helt egne filmfotograf, Bendik.

Kanskje tar du allerede gode bilder med mobilkameraet, og kanskje er det ikke så mye som skal til for å tilføre det lille ekstra i bildet ditt? Muligens trenger du kun justere litt på vinkelen, eller tenke litt mer på lysets retning før du tar bildet. Uansett får du noen gode fototips ved å lese videre.

Det morsomme med fotografering er at alle kan bli gode på det. Men du må pushe deg selv til å teste nye ting: Kanskje stå opp litt tidligere om morgenen, eller være våken litt lenger om kvelden for å få det beste lyset. Den eneste som setter en grenser for gode bilder med mobilkameraet er deg selv.

Test ulike vinklinger med mobilkameraet

Bruk mer tid, og varier mellom ulike vinklinger. Ta mobilkameraet høyere, lavere, nærmere, skap mer avstand, og gå mer til venstre eller høyre neste gang du tar bilde av en person eller et objekt. Bruk mer tid – alltid!

Tenk på lyset

Vær bevisst på lyset rundt deg og objektet du skal fotografere. Tenk på plasseringen av objektet i kombinasjon med lyset. Er det et vindu i nærheten? Er det hvite eller lyse vegger i nærheten?

Lyset vil gi deg ulike karakteristikker, avhengig av hvordan det faller, fargen på lyset, om det er varmt, kaldt, mykt eller hardt. Du kan investere i egne fotolys som hjelper deg på vei, men er du bevisst på lyset omkring deg, er det ikke vanskelig å ta gode bilder, selv med mobilkameraet.

Bakgrunn-objekt-forgrunn: tenk innramming

Når du skal fotografere, tenk på hva som omringer objektet. Ta bildet gjennom andre ting, på undersiden eller oversiden av noe, ha noe foran objektet, eller ha noe i bakgrunnen. Dette vil skape nyanser i bildet, og gi det mer liv.

Filter og etterarbeid

Lek med justeringer og filter etter at bildet er tatt. Det finnes mange typer apper for denne slags arbeid, og da kan du gjøre alt direkte fra telefonen. Dette gjør det enkelt når du allerede har tatt bilder med mobilkameraet.

Husk at man ikke bør overdrive i etterarbeidet av bildet. Det kan nemlig bli for mye av det gode. Her følger en liste over apper det kan være verdt å teste ut:

  • Lightroom for iPhone
  • Snapseed
  • Lens Distortions
  • Instagram tilbyr også fine filter og justeringsmuligheter
  • VSCO

Sjekk ut andres arbeid

Du trenger ikke finne opp kruttet på nytt hver gang. Jo mer man fotograferer, jo bedre blir man til det. Øving gjør mester. Ta en titt på andres arbeid, og bli inspirert!

Sjekk ut disse Instagram-kontoene for en dose inspirasjon: @Mittnorge, @Petespiratelife, @socialworkscph, @nortrip, @benjaminfjer @hasselblad og @instagramforbusiness.


Les også:

Tilbake

Vil du snakke med oss om ditt nye prosjekt eller idé?

Skriv inn din e-post så kontakter vi deg så raskt som mulig.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.